Pritrditev traku na motor

Vsak dobavljen Helite izdelek je pripravljen za uporabo. Vse, kar morate storiti, je namestiti priložen pritrdilni trak na vaš motor.

Najbolj primerna točka pritrditve na večini motorjev je na okvirju pod sedežem ali poleg njega. Trak se nikoli ne pritrjuje na krmilo motorja!

Menjava CO2 kartuše

V kolikor pride do sprožitve zračne blazine, lahko takoj zamenjate C02 kartušo in že lahko nadaljujete z vožnjo.

Vsaki varnostni zračni blazini so priložena navodila za uporabo, kjer najdete informacije o uporabi in vzdrževanju le-te. Prav tako boste v navodilih našli razlago, kako namestiti pritrdilni kabel ter kako ponovno aktivirati sistem, ko pride do sprožitve zračne blazine.

Naša ekipa vam je vedno na razpolago, v kolikor imate kakršenkoli dvom o pravilni uporabi vašega napihljivega življenjskega rešitelja.

Čiščenje Telovnika HELITE

Ohranjanje vašega brezrokavnik z zračno blazino HELITE Turtle je najbolje doseči z rednim brisanjem.

Če potrebujete temeljitejše čiščenje, priporočamo, da ga očistite z gobico ter tehničnim čistiolom NIKWAX TECHWASH.

ČAS:  cca 30 minut, nato ga obešenega pustite cca 24h da se posuši na zraku.

KAJ POTREBUJEMO: čistilo NIKWAX TECHWASH, gobico,  krpo iz mikrovlaken, brisačo, obešalnik za plašče ter plastična posoda (lavor)

POSTOPEK:

 1. Na vrh tuš kabine ovijete brisačo, da preprečite nenamerne praske obešalnika. Telovnik date na primeren obešalnik in ga obesite čez brisačo znotraj kabine.
 2. TECHWASH razredčite v topli vodi po navodilih za ročno pranje (6 litrov tople vode cca 30°C + 50ml TECHWASH).
 3. Z gobico nanesite in namakate na umazane dele. Nežni, krožni gibi delujejo najbolje. Izogibajte se močnemu pritisku, zlasti na vseh sivih odsevnih delih. Ne uporabljajte nobenih topil. Bodite neženi! Trdovratne madeže lahko odstranite s krpo iz mikrovlaken. Uporabljajte samo nežne, krožne gibe. Temeljito sperite trikrat z mlačno toplo vodo. Ko končate, pustite, da se naravno posuši.

Pralni in sušilni stroji so prepovedani!
Telovnik z zračno blazino(airbagom) lahko operete ročno, ne da bi potopili sprožilni del sistema (sprožilec, CO2 kartuša).
Brez uporabe detergentov saj izdelki lahko spremenijo tkanino! Uporabite lahko milnico ali preverjeno tehnično čistilo TechWash.
Za fluorescenčne rumene jopiče so zelo učinkoviti otroški čistilni robčki.
Ne drgnite močno po odsevnih sivih delih.  Ne sušite na radiatorju ali katerem drugem izvoru toplote.
Obesitega na obešalnik ter ga pustite da se posuši na zraku.

NIKWAX TechWash tehnično čistilo za Helite Airbag

Čiščenje HELITE TOURING in VENTED jakne

Ohranjanje vaše HELITE Touring / Vented čiste je najbolje doseči z rednim brisanjem.

Sčasoma bodo prometne emisije in delci onesnaževanja zamašili membrano HUMAX(GoreTex). Ko se to zgodi, lahko dež začne pronicati skozi.

Če jo želite temeljiteje očistiti, priporočamo pranje in ponovno impregnacijo z NIKWAX TECHWASH in TX DIRECT, da odstranite onesnaževalce in ponovno impregnerate svojo jakno.

ČAS: cca 10 minut za odstranitev zračne blazine, 45-60 minut za strojno pranje in nato ga obešenega pustite cca 24h da se posuši na zraku. Ponovna namestitev sistema zračne blazine cca 15 minut.

KAJ POTREBUJEMO: čistilo NIKWAX TECHWASH, Impregnacijsko sredstvo NIKWAX TX.DIRECT, staro brisačo, mizo oz. ravno površino, pralni stroj, telefon z fotoaparatom ali fotoaparat.

OPOZORILO! Običajni detergent lahko poškoduje vašo HUMAX membrano. VEDNO uporabljajte NIKWAX TECHWASH in TX DIRECT.

POSTOPEK:

 1. Počistite mizo. Naj bo na dobro osvetljenem mestu in na vrh položite staro brisačo, da preprečite nenamerne praske. Postavite jakno obrnjeno proti sebi in delajte sistematično, preverite in izpraznite vse žepe, vključno z notranjim in zadnjim.
 2. Odstranite CO2 kartušo. Poiščite žep z kartušo in ga odprite. Odvijte CO2 kartušo in jo odložite nastran. Odvijete sprožilec ga odtranite ter odložite nastran.
 3. Odstranite Termalno podlogo. Odprete jakno in odpnite prešito podlogo. V vsakem rokavu poiščite 2 pritrdilna gumba in sprostite elastike. Odstranite prešito podlogo in jo ločeno odložite za pranje.
 4. ODSTRANITEV AIRBAGa. Odprto jakno položite proti sebi na mizo tako, da vam je spodnji rob najbližji. Poiščite in odprite dolgo zadrgo, ki poteka čez spodnji rob. Če dvignete podlogo jakne, boste razkrili sistem zračnih blazin. Če lahko, prosite pomočnika, naj vam pridrži podlogo jakne odprto. Upoštevajte, da je zračna blazina obarvana ZELENO na strani, ki je obrnjena proti vam, ČRNA obrnjena stran. Vzemite si trenutek in poiščite dve zgornji kratki zadrgi na vratu jakne. S telefonom posnemite fotografije, da boste videli, kako je zračna blazina napeljana skozi zaščitni nosilec za hrbet. Posnemite fotografije vsakič ko odprete vsako barvno kratko zadrgo.Napeljite zračno blazino skozi nosilec za želvo za hrbet in pri tem upoštevajte, kako je nameščena. Fotografirajte vsako potezo. V nasprotni smeri urinega kazalca od spodaj poiščite in odpnite vsak ježek (velcro) pritrdilni jeziček. Te so barvno označeni in držijo zračno blazino na zunanji strani jakne. Vzemite si čas in bodite nežni, ko boste vse odpeli, se bo zračna blazina ločila od zunanje strani jakne. Če ne, je verjetno, da ste nekaj zgrešili. Upoštevajte položaj velcro jezičkov, ki podpirajo vratni del zračne blazine. Poiščite velcro, s katerim je sprožilec pritrjen na sprednji del jakne, previdno ločite od zunanje strani jakne. Posnemite veliko fotografij. Ko je odstranjena zračna blazina (airbag) jo postavite na eno stran. Razporedite zračno blazino, kot da je v jakni, zelena stran obrnjena proti vam, fotografirajte.
 5. Odstranite ščitnike. Poiščite in odstranite ščitnike za komolce in ramo, pri čemer upoštevajte položaj in orientacijo.
 6. Prešita podloga ima barvno obarvane gumbe na rokavih in pritrdilne elastike za preprečevanje zvijanja. Veliko fotografij vam bo v pomoč pri vstavljanju zračne blazine nazaj v jakno. Pomočnik je uporaben za držanje podloge jakne, medtem ko odstranite / vstavite zračno blazino (airbag).
 7. Pranje Zunanje jakne. Samo zunanjo jakno dajte v pralni stroj. Po navodilih na TECHWASH namesto detergenta v boben postavite potrebno količino. Nalijte pravo količino TX DIRECT v pladenj za balzam za tkanine. V pralnem stroju izberite cikel ‘PRANJE VOLNE’ ali ‘OBČUTLJIVO’ in 30 stopinj.Ko je cikel končan, jo obesite na obešalnik, da se posuši na zraku. NE SUŠITE V SUŠILNEM STROJU!
 8. Pranje Termo podloga. Podloge Helite Touring Jacket je treba oprati ločeno, saj ne potrebujejo raztopine za ponovno zaščito. Upoštevajte nasvete na nalepki za nego oblačil, da izberete občutljivo pranje pri 30 stopinjah.
 9. Vstavite vse ščitnike za ramena in komolce.
 10. Poglej kakšna je postavitev zračne blazine. Pridobite si pomočnika, ki vam bo držal notranjost jakne odprto. Ponovno namestite, začenš s sprožilnim mehanizmom, tako da se premikate okoli v smeri urinega kazalca pri jezičkih z ježki . V kompletu z dvema majhnima zadrgama na vrhu hrbtnega ščitnika. Ne pozabite, da zračna blazina ne sme biti zvita in ZELENA stran mora biti obvezno obrnjena proti vam.

  Po potrebi ponovno namestite prešito podlogo. Ponovno namestite kartušo CO2 in potisnite sprožilec skozi nastavek ter ga privijete. Zaprite zadrgo v žep kanistra.